VVM Middelie

Kermis Middelie 2019 groot succes

Om vrijdag 17 mei werd om half 3 het startsein gegeven voor de kinderfietsoptocht vanaf de klemweg in Middelie. Met een groep van 50 kinderen en hun ouders fietsten de kinderen in een stralende zon met hun versierde fietsen naar het plein bij het Wapen van Middelie aan de Brink: de officiële opening van de driedaagse kermis. Alle kinderen kregen van de VVM een kaartje voor een ritje in de zweefmolen, schieten in de schiettent en een kinderpatatje. Ook stond er namens het Wapen van Middelie voor alle kinderen snoep, limonade en een ijsje klaar. Op het kermisterrein stonden bovendien diverse speelattributen opgesteld, waar de kinderen zich naar hartelust konden uitleven.

Het themafeest in het Wapen van Middelie op vrijdagavond werd druk bezocht. Inwoners uit Middelie en omgeving waren uitgedost volgens het thema "de wereld rond". Tot in de late uurtjes werd er uit volle borst gezongen en gedanst met elkaar.

Op zaterdagmiddag stond het traditionele steenwerpen op het programma. Er kwam een prachtige zon aan de hemel. De 14 teams die zich bij de VVM hadden aangemeld streden om de eeuwige roem. De drie teams die een prijzenpakket in de wacht sleepten waren: 1. De IJsclub; 2. De Soos en 3. Plattelandsvrouwen. Nieuw op zaterdagmiddag waren de rodeostier en de bungee voetbal/basketbal. Na het steenwerpen was er live muziek op de Brink en 's avonds was er een leuk feest in het Wapen met DJ Tulipano.

Op zondag was er bijzonder veel animo voor het traditionele katknuppelen. Pauline Slooten en John Lamphen sleepten het prijzengeld in de wacht. Alle kinderen kregen een heerlijke suikerspin. Na het katknuppelen werd er een nieuw kermisonderdeel gelanceerd: de karaoke. Wat een artiesten op het dorp!

Klik op onderstaande foto om de foto's van het kermisweekend van 17 tot en met 19 mei te bekijken.

 

Heb je vragen/opmerkingen over de foto's of heb je zelf nog kermisfoto's voor onze website, mail dan naar info@vvmmiddelie.nl.