VVM Middelie

Tentennacht 2014

Tentennacht 2014 -  vrijdag 20 juni

Ook dit jaar was het weer zover! De tentennacht was na de inzet van de VVM weer een feit.

Al vroeg in de ochtend werden de eerste voorbereidingen getroffen!

Het land van de Fam. Vroom was omgetoverd tot een waar tentenkamp compleet met een stormbaan en een vuurkorf om een mooi vuur mee te maken in de late avond.

Aangekomen bij het Cafe van Middelie stonden de kinderen al te stuiteren van de spanning om meegenomen te worden in de veewagens naar de 'geheime locatie' van de tentennacht!

Heelhuids aangekomen werden de veewagens 'gelost' en renden de kinderen van groep 3 t/m groep 8 het veld op.

De tenten van groep 3 t/m 7 werden naar eigen inzicht ingericht door de kinderen met hier en daar wat begeleiding om alles in goede banen te leiden.

Maar na hard zwoegen t.a.v. luchtbedden oppompen tot aan slaapzakken goed leggen, was iedereen tevreden over zijn slaapplek en werd de stormbaan verder in gebruik genomen.

Groep 8 lag de taak om zelf de tentjes op te zetten onder leiding van Rob, wat zeer gesmeerd verliep.

Voor groep 8 (Max, Dexter, Yannick, Jennifer, Sam, Cynthia, Chanel, Valerie, Fabiene, Melanie en Stefanja) het laatste tentennacht avontuur.

Alle kinderen leefden zich uit met limonade en een versnapering tussendoor. Tijdens het eten werden de patat, frikadellen en kroketten smakelijk verorberd.

De kinderen zaten gezellig met elkaar te eten en kletsten honderd uit met elkaar over allerlei voor hun belangrijke onderwerpen.

Voor de spelletjes waren de hulptroepen (ouders van kinderen uit de groepen) inmiddels gearriveerd en de spelletjes konden beginnen.

Dit jaar was er wederom een bestuurslid met een creatieve geest, die tal van spelletjes had verzonnen, van puzzelen met ansichtkaarten, een emmer vullen met een frisfles tussen de benen geklemd (een pre was het meedoen van de leiding!), met allemaal een letter op de borst het juist geraden woord vormen tot aan het voortduwen van een voetbal met de neus!

Maar de speurtocht moest nog komen! Groep 3 t/m 7 gingen van jong naar ouder achter elkaar van start met zaklampen en lichtbrillen en mochten al lopend een aantal vragen beantwoorden.

Vol enthousiasme werd de tocht gelopen met hier en daar een hapering omdat de zin onderweg af en toe verdween.

Voor groep 8 was het wachten tot het donker werd en ook toen mochten zij van start!

Land over zand met het pondje naar de overkant van het water en weer terug en toen nog een stuk het dorp in waar opeens een persoon verscheen voor het raam tijdens het schijnen met een zaklamp. Scary was het wel, waren de groep achters van mening.

Terug gekomen was het kampvuur aan en lagen groep 3 t/m 7 te slapen, of bijna te slapen of niet te slapen!

Als verrassing mochten de groep achters de caravan met graffiti bespuiten en het super resultaat werd in de ochtend zichtbaar.

Het kampvuur was gemaakt! En groep 8 nam plaats rond het kampvuur.

Het barbecueën was een groot succes en er werd heerlijk genoten van het lekkere eten.

Een mooi gezicht om zo'n leuke groep kanjers bij elkaar te zien en te genieten van hun laatste weken met elkaar voordat de grote sprong naar de middelbare school gemaakt gaat worden.

Het kampvuur heeft de hele nacht gebrand met hulp van groep 8.

Wakker blijven was het doel, van zitten gingen de meesten naar liggen bij het kampvuur in hun slaapzak naar zelfs slapen bij het kampvuur. Het maakte niet uit de sfeer bleef gezellig en knus. In de vroege ochtend druppelde de kinderen uit de tenten om nog slaperig aan te schuiven bij het kampvuur!

Na het ontbijt met heerlijke croissants kwamen de eerste ouders alweer om hun kind of kinderen op te halen.

De leiding werd stuk voor stuk bedankt en waren met zijn allen van mening dat de tentennacht geslaagd was!

Voor Rob en Sandra de laatste keer, dus voor hun een dikke pluim voor hun inzet!!

Daarbij was de hulp van ouders super want zonder hen kan de VVM de tentennacht niet realiseren.

Een tegen groep 8 kunnen wij alleen maar zeggen, ontzettend veel succes op de middelbare school, maak er wat moois van en blijf elkaar net zo waarderen zoals jullie dat nu lieten zien tijdens de tentennacht!!

 

Tot volgend jaar!! 

Groeten van de VVM