VVM Middelie

Tentennacht 2013

 8 juni 2013 - Dit keer, wat vroeger in het jaar i.v.m. andere periode schoolvakantie en andere activiteiten van de kinderen, de jaarlijks terugkerende tentennacht.

Om half zes verzamelden de kinderen van de Groepen 3 t/m 8 (uit het dorp of die op school zitten op OBS Middelie) zich op de Brink. Hier stonden al twee trekkers met karren klaar om ze voor dan nog onbekende lokatie te brengen. En in kolonne reden we op deze manier door de weilanden naar de provinciale weg alwaar we op een stuk weiland tussen de provinciale weg en de Buitengouw bij het kampement kwamen. Hier stonden de tenten al klaar, muziek aan en de springkussen in volle glorie. Kinderen zochten hun tent op, lieten hun luchtbed oppompen en gingen spelen. De kinderen van Groep 8 moesten eerst hun puptentjes opzetten zodat zij dan ook gereed waren voor de nacht, waarbij zij (zoals elk jaar) niet hoefden te slapen daar het hen laatste jaar was. 

 Na het spelen (w.o. met waterpistolen) werd eerst nog de patat, bitterballen en drinken genuttigd. Daarna stonden de spelletjes op het programma, die werden opgevolgd door een nachtelijke speurtocht door de weilanden naar het dorp. Hier was het de bedoeling dat er met het beantwoorden van vragen een woord werd gevormd. Voor de winnaars van de spelletjes en speurtocht waren er kleine presentjes. Onderwijl werd Max Hagenhoek nog even toegezongen daar het zijn verjaardag was. 

Na de speurtocht kreeg iedereen nog een zak chips met limonade (en zittend bij het kampvuur)  en daarna gingen alle groepen langzamerhand naar bed. De een wat eerder dan de ander. E|n sommige hielden het gewoonweg niet langer van vermoeidheid. Voor de kleinste werd nog een verhaaltje voorgelezen. Het was deze keer een was frisse nacht en voor het bestuur die gedurende nacht opbleef, soms even stevig vanwege de wind die over de vlakte waaide. 

De volgende ochtend werd het al vroeg licht en daardoor de kinderen gemiddeld vroeger wakker. Na vers brood te hebben gehaald bij de bakker, kon het ontbijt worden klaargemaakt. en worden genuttigd. Daarna gingen alle kinderen hun slaapplek opruimen en kon het bestuur beginnen met het afbreken van de tenten en opruimen van alle spullen. Ondanks het frisse weer was get weer een geslaagde tentennacht.

Wij willen alle vrijwilligers (zowel tijdens voorbereiding, het vervoer, de spelletjes, etc.) die hebben geholpen wederom bedanken!!! 

Mocht je eventueel nog wat missen aan spullen, we hebben ook als jaarlijks terugkerend febomeen, de doos met ''gevonden'' voorwerpen. Mocht je wat missen, mail dan even naar info@vvmmiddelie.nl

De foto's zijn te vinden in onze google-omgeving. KLik op de diapresentatie hierboven om alle foto's te bekijken of eventueel te downloaden (Op een Apple werkt het niet, kies dan voor: https://picasaweb.google.com/105820455948176952302 ).