VVM Middelie

Intocht Sinterklaas 2013

 Zondag 17 november  2013 - Het was weer zover, de intocht van Sinterklaas in Middelie. Een groot aantal vaders, moeders, kinderen en alle andere die Sinterklaas wilden verwelkomen stonden te wachten bij het cafe om daarna gezamenlijk achter de fanfare riching de overhaal te lopen. Daar aangekomen konden de vaders en moeders gratis koffie en thee drinken, aangeboden door de VVM. Vooraf aan de intocht kwamen van alle kanten allerlei Pieten aan …...met de fiets, een oude auto, jetski’s….te dol voor woorden.

Toen de boot vanuit de richting van Kwadijk aan kwam, begonnen alle kinderen (maar ook de vaders, moeders en de burgemeester) uit volle borst mee te zingen. Na aankomst ontving de burgemeester Sinterklaas en heette hem welkom en nodigde Sinterklaas en zijn Pieten uit om mee te gaan naar ‘t Wapen van Middelie. In een prachtige oude open auto werd de Sinterklaas naar het cafe gereden. Alle kinderen en ouders in optocht er achter aan. Een gezellig gezicht.

In het cafe aangekomen werd The Voice of Piet gehouden waar de Pieten diverse liedjes zongen en waarna de kinderen hun keuze mochten maken. Sinterklaas haalde nog enkele kinderen op het podium en de ouders keken gezellig mee. Het cafe was bijna helemaal vol. Na de keuze voor het mooiste liedje, nam de voorzitter van de VVM afscheid van Sinterklaas en zongen de kinderen uit volle borst het afscheidslied. De kinderen kregen nog wat lekkers te drinken en een chocolade-Sint en iedereen ging weer naar huis.

De VVM bedankt alle vrijwilligers die hebben geholpen. En verder wenst de VVM iedereen een gezellige decembermaand.

Hieronder de de diashow met foto's (bovenste) en filmpjes vanuit het cafe (onderste). Mocht je een Aplle gebruiken, dan werkt de link niet, KLIK DAN HIER.